Alla inlägg av Hans Berg

Årsmöte/vintermöte

På grund av rådande corona restriktioner är mötet uppskjutet till ett senare datum. Mötet kommer att annonseras här på hemsidan och VBL i vanlig ordning när restriktionerna lättat.

Jaktskytte ABC

Vasanejden ordnar i samarbete med Jägarförbundet

Jaktskytte ABC skolning vid Skärgårdens skjutbana onsdag 5.8 kl 14.00 – ca 20.30.

Skolningen innehåller sådant som säker vapenhantering och skytteteknik och de som har gått skolningen kan i sin tur hålla skolningar inom egen klubb för t.ex ungdomar.

Antalet deltagare är begränsat så att de 6 först anmälda ryms med men om intresset är stort finns det planer på att ordna ett till skolningstillfälle senare.

😊

Skolningen kostar 50€ för vuxna och 35 € för ungdomar under 18 år, var och en klubb kan ju överväga ifall man vill sponsra deltagare eller om jägaren själv bekostar skolningen. Skolade jägare är ju en bra resurs för klubbarna 

Anmälan tas emot av undertecknad per e-post vasa@rhy.riista.fi fram till 1.8 och mera information om skolningen fås vid anmälan.

Vänliga hälsningar,

Lena Gammelgård

Rådjurs och vitsvanshjortjakt

Hans Berg tar emot anmälan för rådjur (vaktjakt endast) och hjortjakt, 040-830 7740, kl 12-16.00 för kvällsvaktjakt och 19-21.00 för jakt följande morgon.

Fällt rådjursvilt skall anmälas direkt i Oma Riista.

Direktiv för hjortjägare finns under hjortfliken.

Rådjur och vitsvanshjort

Råbock

 

Vitsvanshind

 

Vitsvanshind, ostörd

Oma Riista

Det är viktigt att alla som är med i älgjakten eller hjortjakten skall använda Oma Riista tjänsten för att all rapportering som måste göras till Finlands Viltcentral skall fungera så smidigt som möjligt. Jaktledarna eller föreningens Oma Riista kontaktperson har via Oma Riista skickat inbjudan till varje deltagare och för att du skall synas som medlem bör du godkänna inbjudan. Det gör du under fliken Egna Uppgifter i Oma Riista och kvitterar inbjudan helst så att dina uppgifter syns åtminstone för jaktledare och kontaktperson. You Tube instruktion finns här Acceptera föreningens inbjudan.